sojasöndag

sönsönsönsöntralalalalasönsönsöndag

Idag är det söndag, en idealisk dag att göra lite av varje, småsaker och saker som inte kräver så mycket kraft. Söndag är en lugn och skön dag här i Skattungbyn. Idag har varit en dag full av gemenskap på verandan, med en kopp kaffe i handen och en tramporgels sjungande toner i bakgrunden. Snart kommer ljudklipp upp här, det lovar jag.

Vi har spenderat några söndagar tillbaka med att göra sojadryck och tofu. Det är verkligen härligt att göra saker själv, att lära sig något nytt och inte bara köpa ett producerat koncept rakt av. Om man vill göra egen sojadryck hemma så kan man kolla här.

Det har också börjat växa riktigt ordentligt på ”kommandobryggan”, stället där vi driver upp plantor som sedan ska ut i växthus och sedemera på friland. Fan, det är en fantastisk känsla att se hur det växer och knakar och tänka att ´detta kommer jag äta sen’.

Om du är intresserad av ekologisk odling och självhushållning borde du verkligen komma hit och hälsa på! Jag rekommenderar starkt att boka i förväg (tåg, buss) för det blir otroligt mycket billigare också samåkning.se är en grym sida.

Imorgon kommer vi att ha bakningskurs med ”Monkan”, då blir det surdegsbak. Vi kommer också att ha bikurs något som kommer bli sjukt intressant.

Tills nästa gång

Over and out!

Annonser
Det här inlägget postades i Matlagning, odling, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s