Ekobasar i Leksand

I samband med Framtidsveckan som Studiefrämjandet anordnade (9-17 april) så deltog kursen på ekobasaren i Leksand. Det var en varm och solig lördag, så alla vi marknadsknallar hade satt upp borden ute i det gröna. Nytta och nöje i perfekt förening!

Kursen sålde hembakt surdegsbröd och råsurdegsgrunder att baka eget bröd av, och kursen bjöd även på egenproducerad honung som pålägg. Tre olika sorters bröd bjöd vi på: fikon/anis, aprikos, samt russin/koriander. Förutom bageriavdelningen så fanns även några medsmugglade rotselleriplantor till salu på Skattungekursens bord…. Gissa om vi blev poppis på ”Gårdens” bakgård!

Det fanns mycket intressant att utforska även på grannarnas bord – shoppingväskor gjorda av indiska tidningar, ekologiska hårfärger, vetekuddar i petflask- och hampatyg (!), självförsörjande gårdsägare och permakulturförespråkare. För den som ville fördjupa sig lite extra i något så hölls det kortare föredrag om allt från afrikanska, etiska honungskupor till fadderskap och matpaket i Malawi. Och givetvis fanns det även fika och korvgrillning. Bra jobbat, Sanna Seppänen och Studiefrämjandet!

Under dagen skramlade allt som allt mellan 50 och 60 nyfikna besökare in på marknaden. Kursen lyckades sälja alla bröd och alla plantor, och en hel del var även sugna på att baka eget surdegsbröd. Så väskan var ganska tom på hemresan – men kassan och sinnet däremot var stinna och nöjda! Mycket lyckad och trevlig dag med andra ord. Det kommer bli da capo på framtidsveckan och ekobasaren – både om deltagare såväl som besökare får säga sitt!

Här kommer några bilder från den soldränkta marknadslördagen:

Surdegsbröden

Kursens bord

Råsurdegsgrunderna

Smakprov

Honung!

Vårtecken

Grannbordet, företaget "Terrible Twins"

Gräs i hallonhäcken

Annonser

Om Skattungarna

Den här bloggen drivs av de kursdeltagare som går Skattungkursen just nu!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s