Att vandra i sina drömmars spår…

Vi som går kursen är alla här av olika anledningar, har olika drömmar, olika mål angående vad vi vill få ut av kursen och våra liv. Vissa av oss kanske inte ens vet vad vi vill göra med våra liv. Det är det som är det fina, det spelar ingen roll vad vi alla vill, kan antas drömma om eller hur vi tänker oss framtiden. Det viktiga är att vi befinner oss här och nu. Att vi alla är här av en anledning. Vare sig det kan vara att man vill fly ett samhälle man inte längre ser sig vara en del utav. Ett samhälle som bokstavligen talat kräver utav dig att du ska spendera drygt två tredjedelar utav ditt liv, din glädje, din kärlek i hårt arbete för att du ska ha rätt att få leva(leva som i: gå på puben varje helg efter jobbet, hänga framför TV-apparaten, dela med sig av senaste skvallret, köpa så ofantligt mycket saker att du mer eller mindre drunknar i ditt ägande, jaga status, pengar och respekt för det egna jaget och fort ska det gå, fortare och fortare tills ångesten, rädslan och paniken har dig i ett järngrepp). Ett samhälle som är väldigt tydligt med att påpeka hur värdelös du är som människa om du inte anpassar dig, om du inte arbetar och betalar skatt, om du inte gör rätt för dig, om du inte skäms och mår dåligt för att du kanske inte lyckas få ett jobb som du ändå kommer att hata. Vissa av oss kanske har drömmar om att livet bör och kan vara mer äventyrligt, mer kärleksfullt, mer känslosamt, fyllt av möjligheter. Andra av oss kanske är här för att de känner att de behöver en paus. Andra kanske är här för att de känner att de vill kunna göra någon nytta i ett samhälle som är uppbyggt på massförstörelse av allt liv på denna jord. Vissa av oss kanske tror att maskineriet går att hejda och på så sätt vända hela processen med den annalkande kollapsen. Andra kanske vill förbereda sig inför ovan sagda kollaps och siktar på överlevnad. Andra kanske bara vill få ett närmare band till naturen, det lilla som finns kvar, och universum och livet i övrigt. Och andra kanske helt enkelt bara följer vinden, för att se vad som händer längs vägen. Det finns dock en anledning som vi alla har gemensamt, och det är att vi alla söker att få ett rikare liv, innehållsmässigt och erfarenhetsmässigt.

Är det något som Skattungbyn kan erbjuda oss alla så är det möjligheten till ett vackrare liv, att kunna växa som personer, utvändigt som invändigt. Det är inte bara den rena luften, de öppna vidderna, de djupa skogarna, det är även den konstanta glädjen, de positiva energierna som virvlar sig likt  spindelväv kring oss alla. Nej, nu menar jag inte att vi alla springer runt som små glada sjungande svampar dagarna i ända, självklart finns det behov för att stänga av och gräva ner sig i det skrymsle man har lyckats roffa åt sig i sitt rum i det hus man nu bor lite då och då och ägna ensamheten en tanke. Finns det någon plats som kan kallas för möjligheternas land i Sverige, så är det här i Skattungbyn.

Nu blev det inte så mycket rapportering av de senaste veckornas sysslor, utan mer känslosamma yttringar från tankarnas värld, där de filosofiska samtalen bor längs de fundersamma vidderna i längtans land.

Jag kan dock informera våra kära läsare om att de senaste 17 dagarna har varit otroligt händelserika med aktiviteter och pyssel och oändliga samtal på kursråd, läscirklar, möten och föreläsningar om samhällskollaps och könsroller. Det har byggts, stickats, sorterats potatis och lagats mat i fantastiska mängder och kvantiteter. De närmaste veckorna väntar nya aktiviteter på okänd mark(jag kan i skrivande stund inte minnas vad som ska göras).

Vi hörs framöver!!

// Mattias

Image

Annonser

Om Skattungarna

Den här bloggen drivs av de kursdeltagare som går Skattungkursen just nu!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Att vandra i sina drömmars spår…

 1. Elin skriver:

  Fantastiskt skrivet!
  Kram och kärlek ❤
  Elin

 2. tomten skriver:

  Kom igen laget! Skriv mera!
  Eller lite bilder iallafall!
  Jag vet hur vackra dagar ni också har nu.

 3. Sundazed skriver:

  Hej! Vilket bra inlägg! Verkar vara en fantastisk utbildning.
  Har själv funderat och söka hit om denna kurs/utbildning hålls årligen ?! Tyvärr såg jag att den officiella sidan som jag haft länkad försvunnit nu men kanske är det för att det är uppehåll tills nästa batch av ansökningar kan skickas in ?!?!
  En annan sak jag undrar är om man blir antagen och får en plats. Går det att ha med sig husdjur ? (I mitt fall handlar det om två bondkatter)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s