gråa dagar fulla av färg

Nu blire till att packa! Vi har lov och just nu känns det som jag inte vet hur det kommer att vara att inte bo i det här huset, det ovanängska. Vad det nu är som finns utanför det här vill det inte visa sig riktigt än, och det är skönt. Jag har ju ändå två veckor till i en sommarvarm stillhet där allt onödigt brus och gälla ljud dämpas av allt trä och gör plats för de små praten och de skrymmande projekten.

Det är inte så kallt ute nu, stadiga +10 och jag är besviken. Var är snön!? Var är kylan, frosten, isen, storjackan, vantarna mössan, TERMOBYXORNA!? Fast man kan inte annat än älska den här byn hur den än ser ut. Vi sitter i den på olika håll men vet att vi finns. Eller, jag vet att vi finns och blir påmind om att inte alla känner så, att kanske inte alla älskar den här byn hur den än ser  ut, och att det är det som gör livet här verkligt! Verkligt och fullt av färg och raviner och höga frostvita tallar och segheten i den kalla blöta myren med krumma knotiga vassa sticksiga buskar och glipan i molnen i slogboden framför elden på filten med en mage till kudde. Just precis så som livet självt.

Och sen, sen tröskar vi kornet och hypnotisreras av myllret av hjul och remmar som snurrar likt dansande parasiter på monstret tillika tordyveln i grön plåt som är Patriks tröska. Matat av kamhaspeln mot knivarna via inmatningsskruven mot tröskverket skiljs kornet från agnarna och halmen som hackandes spottas ut på andra sidan av det stora stadiga välvilliga älskliga monstret.

Dagen då första snön kom räfsade vi ihop halmen och åkte halmlass upp till Dynglimpa Kompostlimpa och Ogräslimpa på vilka halmen hamnade härmandes heliga herrens hemvist den allra första natten. Ännu ett avslut och början på nästa år.
Värdigheten stoltheten och glädjen i det…Bild

Annonser

Om Skattungarna

Den här bloggen drivs av de kursdeltagare som går Skattungkursen just nu!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till gråa dagar fulla av färg

  1. Elin skriver:

    Åh, jag bara älskar sådana här texter! 🙂

  2. Rebecka D skriver:

    Fiiint! Nu vaknar nostalgidjuret i mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s