Att äntligen få komma igång

Efter en första vecka mest bestående av möten och information var det skönt att få börja arbeta lite praktiskt. Under andra veckan påbörjade några av oss matlagningskursen under ledning av Monika, där vi ska utöka våra kunskaper kring självförsörjning och laga mat främst på skörden från fjolårets kurs.

IMG_0618
Foto: Beatrice Andersson

Erfarenheter och kunskapsnivåer varierade stort, från att leva på pasta till att ha jobbat som kock de senaste tio åren. Allt är dock möjligt med samarbete och viljan att ge och ta, så vi fick ihop fyra fantastiska veganska lunchrätter som uppskattades av alla. Vi blev även informerade och tipsade om ekologiska och lokala produkter som vi kan använda oss av i framtida matlag när vi ska klara oss på egen hand och våra egna grödor inte räcker till.

IMG_0614 copy
Foto: Tove-Lina Öhrn

De övriga i klassen som inte stod och rörde i grytor hela veckan fick spendera lite tid i jordkällaren och sortera potatis, eller gå igenom och lära känna sina hus, eller kanske laga några gamla sparkar i verkstaden. Det finns alltid något att syssla med här i vackra Skattungbyn och vi väntar med spänning på vad nästa vecka har att erbjuda!

IMG_0560
Foto: Beatrice Andersson

IMG_0566
Foto: Tove-Lina Öhrn

/Elise

Annonser

Om Skattungarna

Den här bloggen drivs av de kursdeltagare som går Skattungkursen just nu!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s