Timmerhus, konsthus och vikingahus i Rättvik

Förra fredagen så blev vi bjuda av våran vadmalslärare Berit att åka till Rättvik på lite studiebesök. Vi började dagen med att åka hem till en gubbe vid namn Gösta Jonsson. Det speciella med honom var att han har byggt sisodär ~allt i sitt hem på egen hand. Det var alltså fyra timmrade hus och garage, alla byggda med omsorg och kärlek i varje vrå. Han hade hur mycket smågrejer som helst överallt som hade han hamrat/byggt/täljt/smidit/etc själv, och allting var bra genomtänkt och så välpolerat. Känns lite svårt att beksriva med ord såhär, men kan ju säga att det var länge sen jag var så pass imponerad!

DSC08479

DSC08491

DSC08486

DSC08489

DSC08497

DSC08504

DSC08513

DSC08520

Efter besöket hos honom så gled vi vidare till Bleckogården som är nåt slags konst och hantverkshus där jag tror det var tre syskon som höll till med sina ateljéer, verkstäder och utställningar. Mycket inspirerande för mig som själv håller på en del med ritande, målande och fotande!

DSC08552

DSC08531

DSC08534

DSC08543

DSC08548

Efter konsten så åkte vi vidare hem till Berit där vi lunchade, pratade och hoppade studsmatta. När det var gjort åkte vi ut nån mil i skogen till Stornäset där Sune och Ingrid Bergman som är ett par som fick för sig om att dom skulle bygga sig ett vikingahus på samma sätt som vikingarna själva gjorde. Ett mycket stiligt bygge som jag av nån anledning inte tog bild på utifrån, så ni får nöja er med bilder inifrån. Vi fick i alla fall höra lite om hur o varför dom byggde det, och dom visade också en del verktyg och vapen dom hade gjort. Några fick skjuta vikingapilbåge också. Pew pew!

DSC08591

DSC08597

DSC08603

DSC08612
O så en bonusbild på en flygande Manne.
DSC08573

/Gurra

Annonser

Om Skattungarna

Den här bloggen drivs av de kursdeltagare som går Skattungkursen just nu!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s