Glimtar från skattungesommaren

Kursen ordnade midsommarcafeDSC_1311 DSC_1317 DSC_1322 IMG_8250 IMG_8264

Potatissättning IMG_8266 IMG_8268 IMG_8370

Besök på lillhärjåbygget i väglöst land (ca 7 km till närmaste väg) där vi bland annat fick lära oss mjölka, ysta ost och kärna smör.IMG_8355 IMG_8362  Vårt tomatväxthusIMG_8393

VäxtfärgningIMG_8421 IMG_8422

Lieslåtter och hässja

IMG_8517

IMG_8532

Honungen är nu slungad och är redo att hällas upp i ca hundra glasburkar.

IMG_8545

Vadmalstampning

IMG_8568 IMG_8575 IMG_8581

Vi har rötat förra årets lin för att få fram linfibrer. Här är årets lin som nästa årskurs ska få ta över efter oss.

IMG_8589

Växtvandring hemma hos vår lärare Patrik

IMG_8602

Den bästa tiden på året är här då vi får börja skörda av det vi lagt ner våt tid och energi på i flera månader. Vi har bland annat skördat squash, gröna zebratomater och massa bär.

IMG_8598IMG_8627IMG_8593IMG_8607
IMG_8624
IMG_8630

Temadag om skog då vi bland annat gick runt i Skattungbyns fula tallplantage.

IMG_8638

Annonser

Om Skattungarna

Den här bloggen drivs av de kursdeltagare som går Skattungkursen just nu!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Glimtar från skattungesommaren

  1. mustmas93 skriver:

    Vilka underbara bilder ni har tagit! Jag blir avis!!!

  2. mustmas93 skriver:

    Reblogga detta på Ekologik och kommenterade:
    Skattungekursens år i bilder

  3. mustmas93 skriver:

    Ja, vad roligt! För tillfället så har jag ganska fullbokat då jag snart ska börja på ett jobbcoachningsföretag och har en del aktiviteter med Ung Vänster framför mig. Men kanske nästnästa helg? Går det för er? Var kan jag sova i så fall?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s