Släppa släppor

Vi har också hunnit bakat tunnbröd! Det skulle göras en traditionell tunnbrödsvariant på bara potatis, bovete eller vetemjöl, och salt – och så släpporna, sötade med sirap och med matfett i. FullSizeRender[2]

Vi fick förbereda en hel del potatis. FullSizeRenderIMG_20170503_150433

Ann-Marie som bakat tunnbröd sen barnsben lärde oss en hel del om knådning och annat viktigt för att få dem så platta som möjligt men ändå att hålla ihop. IMG_6987

Kavla, mjöla, lyfta, mjöla, kavla igen, nagga, rulla upp, borsta av…IMG_20170503_114931

Det var många moment som ska klaras nästan samtidigt men till slut ligger brödet där i ugnen helt och rent och göttar sig i någon minut, på varje sida. FullSizeRender[3]

Sedan dags att ta ut. IMG_6991

Underbart gott. Och riktigt kul att vegan- och glutenfria bröden blev det likaså.

Tjarå!

Annonser

Om Skattungarna

Den här bloggen drivs av de kursdeltagare som går Skattungkursen just nu!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s